lauantai 13. tammikuuta 2018

Parkettipäätös

Kerroin aikaisemmin (täällä), että olin saanut rajattua parkettipohdintamme kahden valmistajan parketteihin.

Monta kaunista parkettia

Erikoisparketin parketeissa miellytti kohtuulliset hinnat ja laaja valikoima. Heidän parkettinsa käsitellään Suomessa, mutta parkettilauta tulee Saksasta. Heillä on esittelytilat Vantaan Varistossa ja kävinkin siellä tutustumassa heidän valikoimaansa. Yllättäen ihastuin livenä ihan eri lattioihin mitä olin katsellut netistä. Kuvat siis aina vääristävät ja ainakin minulle oli tärkeää päästä myös käsin kokeilemaan parketin pintaa ja tutkimaan sen fiilistä. Tämän käynnin perusteella tilasin Erikoisparketilta näytteitä kotiin tarkempaa tutustumista varten. Näistä mallipaloista Novafloor 160 Tammi Old Grey -parketti oli erityisesti sekä minun että miehen mieleen.

Tammi Old Grey kuvassa vasemmalla ylhäällä

Timberwisen parketit taas olivat kiinnostaneet minua jo kauan. Niiden kotimaisuus, formaldehydittomuus ja kauniit käsittelyt kiehtoivat. Kävin useita kertoja heidän nettisivuillaan ja rautakaupoissa ihailemassa heidän lattioitaan. Timberwisen parketit eivät kuitenkaan ihan suoraltaan mahtuneet budjettiimme. Ilokseni olin jo aikaisemmin löytänyt Timberwisen nettisivuilta heidän Outlet puolensa ja seuraillut sen valikoimaa mielenkiinnolla. Outletin hinnat ovat huomattavasti halvempia tavallisiin hintoihin verrattuna. Otin heidän Outlet vastaavaansa yhteyttä ja sain tiedon sen hetkisestä valikoimasta. Sieltä lähetettiin meille mallipalat ja jäimme niitä hetkeksi pohtimaan. Näistä mallipaloista Timberwisen Grey -parketti harjattuna ja öljyvahattuna/mattalakattuna oli meille mieluisin.

Grey -parkettinäyte kuvassa vasemmanpuoleisena

Timberwisen Outletin valikoima vaihtelee saatavuuden mukaan. Meillä kävi tuuri ja Outletin käyttöön tuli erä sellaista aihiota, minkä saattoi käsitellä haluamallamme pintakäsittelyllä. Parketin hintakin oli mielestämme laadukkaaksi parketiksi hyvä, joten päätöstä ei tarvinnut kauaa miettiä. Olimme löytäneet lattiamme: Timberwisen Grey harjattuna ja mattalakattuna. Mattalakattuun päädyimme siitä syystä, että se on kuulemma kestävämpi ja helppohoitoisempi kuin öljyvahattu. Aika tärkeitä kriteereitä, kun perheeseen kuuluu kaksi vilkasta pientä poikaa ja yksi vilkas koira.

Jos lattian ja parketin valinta oli ollut ongelmallista niin ongelmallista on myös se mitä sen alle laittaisi. Tästä on käyty mm. Hirsitalorakentajien Facebook -ryhmässä monta keskustelua. Olen kuullut ja lukenut liian monta tarinaa solumuovin ja betonin aiheuttamista sisäilmaongelmista, joten solumuovi ei ollut mieluinen vaihtoehto parkettimme alle. Monet parketin valmistajat, kuten myös Timberwise, eivät kuitenkaan suosittele parketin alle mitään muuta. He kun tietysti ajattelevat vain sitä, että heidän parkettinsa pysyy varmasti hyvänä, sisäilma ei ole heidän prioriteettinsa. Solumuovin ideahan on pitää betonin mahdollinen kosteus pois parketista. Meillä on Bekason betonivalun ja pitkän kuivumisajan takia betoni takuulla kuivaa, joten en näe mitään syytä miksi parketin alle tarvitsisi kosteussulun. Näillä näkymin parkettimme alle tuleekin alusmateriaaliksi Texstep parketinalushuopa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat kovasti! Kiitos niistä!