maanantai 31. heinäkuuta 2017

Hei me surrataan

Viime viikonloppuna oli vuorossa raudoitusverkkojen asentaminen ykköskerrokseen lattiavalua varten. Raudoitusverkot siis jäävät betonivalun sisään tekemään siitä vahvemman. Reilut viisi metriä pitkät ja yli kolme metriä leveät rautaristikot painoivat ihan mukavasti, kun niitä miehen kanssa kannoimme sisään taloon. 


Raudoitusverkot kiinnitettiin toisiinsa "surrauskoukkua" käyttäen "surrilangan" avulla, siis "surraten". Verkot piti laittaa ainakin yhden ristikon verran päällekkäin ja kiinnittää toisiinsa tukevasti. Aluksi surrauskoukun käyttö tuntui todella hankalalta, surrilankoja meni poikki yksi jos toinenkin ja sain aikaiseksi jos jonkinlaisia solmuvirityksiä verkkoja kiinni pitämään. Lisää haastetasoa työhön toi se, että aloitimme työt poikien mentyä nukkumaan, illan pimetessä. Seuraavana päivänä valoisaan aikaan pirteämpänä homma lähtikin sitten sujumaan jo paljon rattoisammin ja oli itse asiassa aika mukavaa puuhaa. Ja kuten kuvista näkyy sujui surraaminen viisivuotiaalta apuriltakin.

 
 
 
 
 

Seuraava työvaihe oli muovisten tukien kiinnittäminen raudoitusverkon alle, jotta verkko nousee ilmaan ja betoni pääsee levittymään hyvin. Näitä kiinniteltiin sinne tänne sopivin välimatkoin.

Oman haasteensa verkkojen asetteluun toivat ylöspäin nousevat putket, viemärit ynnä muut sellaiset. Ne kun eivät tietenkään aina sattuneet sopivaan kohtaan ja saimme pähkäillä useampaan kertaan mistä raudoitusverkon reiästä mikäkin putki olisi paras nousta ylös. Välillä jouduimme myös katkaisemaan verkon rautoja, jotta raudoitusverkot istuivat nätisti paikalleen. Homma oli aikamoinen palapeli, mutta loppujen lopuksi saimme työn mielestäni hienosti tehtyä. Ja olimme muuten mitoittaneet (tai siis mies oli mitoittanut) raudoitusverkkojen määrän tismalleen oikein - sitä ei jäänyt yli kuin muutaman hassun pikkupalan verran.


Pahoittelut vielä sitä, että käytin "ammattisanastoa" tässä postauksessa varmasti aivan väärin. Toivottavasti suotte sen anteeksi tällaiselle amatöörille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat kovasti! Kiitos niistä!