maanantai 29. tammikuuta 2018

Harmaan päivän kuvia harmaasta talostaOllikaisen porukat kävivät syksyn lopussa viimeistelemässä taloamme ulkoa. Minulla jäi silloin julkaisematta kuvat talon julkisivusta, vaikka niitä jolle kulle kyselijällekin lupailin. Pahoittelut tästä. Nämä kuvat on siis otettu ennen lumien tuloa ihan loppusyksystä. Tarkoituksenani on koko ajan ollut ottaa uudet kuva, mutta valoisa aika on tällä hetkellä niin lyhyt tai sitten taivaalta tulee jotain tai on julmetun kylmä tai elämä muuten vaan menee niin ettei kuvia tule otettua. Tässä nyt siis sitten nämä vanhat kuvat näytille. Voitte vaikka kuvitella miten kauniilta valkoinen lumi näyttää, kun se peittää tuon vähän kärsineen maan ja koristaa taloa, niin ja rojukasatkin on ehditty talon vierestä siirtää pois.Ikkunanpielet kaipaavat vielä vähän maalia ja viimeistelyä ja pellitkin puuttuvat ikkunoiden alareunasta, mutta kyllä vain oli talo taas askeleen verran valmiimman näköinen. Valitsimme ikkunoiden vuorilautojen malliksi hyvin perinteisen "lippaversion". Etsin netistä muutamia mallikuvia ja suunnittelimme sitten Ollikaisen porukoiden kanssa yhteistyössä mitat ja lopullisen mallin. Vähän kyllä jännitti tämä hieman tavanomaisesta poikkeava valintamme laittaa vaalea talo ja tummat vuorilaudat, mutta olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. 

Tyytyväinen olen myös siihen, että arkkitehtimme Virpi vinkkasi minulle, ettei vuorilaudoista kannata tehdä liian leveitä. Hän sanoi, että hänen mielestään sillä tavalla on pilattu monta kaunista taloa. Onneksi luotin tässä hänen asiantuntemukseensa, koska itse olisin varmasti tehnyt vuorilaudoista leveämmät, jolloin niistä olisi tullut liian raskaan oloiset.

Laitoimme muuten ikkunoihin vuorilautojen alle vastaavamme suosituksesta Tiivistalon teipin. Tätä on suositeltu myös muiden hirsirakentajien keskuudessa Facebookissa. Teippien ansiosta en ole kovin huolissani siitä, että pellit jäivät täksi talveksi puuttumaan.

Vielä riittää maalaushommia näissä vuorilaudoissa ja muutenkin talossa ensi kesäksi, sen verran sade haittasi sitä puuhaa tänä vuonna. Luin muuten lehdestä jokin aika sitten, että täällä meilläpäin tehtiin viime vuonna (2017) koko maan sade-ennätys. Vuoden sademääräksi oli täällä mitattu 944,7mm eli lähes metri! Ja voin kertoa, että taloa rakentaessa sen kyllä huomasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat kovasti! Kiitos niistä!