lauantai 2. joulukuuta 2017

Monta askelta eteenpäin (+muutama taakse ja vähän ehkä sivullekin...)

Kylmän verannan lattia valmistui jo alkusyksystä

Yläkerran lattialämmitysputkisto poikien huoneiden suuntaan

Tuohon isoon putkeen tulee pyykkikuilu yläkerran pikkuvessasta kodinhoitohuoneeseen

Yläkerran lattia on valmis ja kattokin jo pitkällä tässä kuvassa
Vaikka blogissa on viime aikoina ollut hiljaista on raksalla työt menneet aika mukavasti eteenpäin. Yläkerta on edennyt hienosti ja yläpohja on valmis sekä villat puhallettu. Eron talon lämpötilassa huomasi heti. Yläkerrassa on muutenkin monta asiaa hyvällä mallilla ja se saakin jäädä hetkeksi odottamaan, sillä nyt on aika keskittyä keskikerrokseen.

Yläkerran väliseiniä ei vielä rakenneta ihan hetkeen, mutta keskikerrokseen on jo rakennettu useampia väliseiniä ja talo alkaa näin saada lopullista muotoaan. Päädyimme pohdinnan jälkeen rakentamaan sekä välipohjan että väliseinät kipsilevystä. Alakatot ovat myös valmiita panelointia varten lähes koko talossa ja rappukuilua on alettu rakentaa.

Moni muukin asia on edennyt ja talolle on lisäksi saapunut useampia sellaisia toimituksia, minkä asentamista en malttaisi millään odottaa. Askelia on valitettavasti otettu myös taaksepäin useampaan otteeseen. Luulen, että omalta osaltaan nämä kompastelut aiheuttivat sen, että blogitekstien kirjoittaminen tuntui jonkin aikaa liian hankalalta. Päätinkin antaa itselleni hieman armoa ja blogi sai siis odottaa.

Mikä sitten on mennyt pieleen? No, aika monta juttua. En jaksa sen tarkemmin ruveta niitä tässä avaamaan enkä varmaan kaikkia juttuja edes muista, mutta...
 • Yksi muurattu kylpyhuoneen seinä jouduttiin purkamaan, koska jäähdytyskonvektoriin liittyvä putki oli unohdettu vetää kerroksesta toiseen, eikä sitä saanut mitenkään muuten vedettyä
 • Timanttiporari porasi keskikerroksen lattialämmitysputken lähelle tukireikänsä niin, että lattiaa jouduttiin purkamaan ja selvittämään oliko putkeen tullut reikä. Syytä yritettiin vierittää meidän niskoillemme. Onneksi putki säilyi ehjänä, vaikka osumaa saikin...
 • Putkari porasi yläkerran lattialämmitysputkeen, kun oli unohtanut asentaa yhden IV-putken, ennen lattian kiinni laittoa - tuli reikä ja putki jouduttiin paikkaamaan. Paikkausta varten avattu lattia tosin on vieläkin korjaamatta...
 • Pari ilmanvaihtoputkea on väärässä paikassa eikä niitä voi enää siirtää, koska puhallusvilla on jo laitettu
 • Talon ulkopuoliset työt tuntuivat viivästyvän ja viivästyvän (ikkunan vuorilaudat ym.) monista eri syistä. Nyt ne on vihdoin asennettu ja ovat kauniit!
 • Yläkerran parvekkeen "kattokolmioon" liittyen huomattiin pieni rakennusvirhe (Tästä plussat Ollikaiselle, asia hoidettiin asiallisesti.)
 • Talollemme toimitettiin väärät ulko-ovet. Tämä huomattiin vasta asennusvaiheessa, nyt ovet on vihdoin vaihdettu oikeiksi. 
 • Niin ja ikkunat asennettiin seinän ulkoreunan (=perinnetalon tyyli) sijaan sisäreunaan (="tavallinen" tapa). Nämä ovi- ja ikkunamokat kävivät tosin jo kesällä... Mutta vieläkin harmittavat. Ovet oli helppo vaihtaa, mutta kaikkia ikkunoita ei parin sentin takia ruvettu vaihtamaan. Eipä sitä kai kukaan muu huomaa kuin minä...
 • LVI -suunnittelijamme on tehnyt suunnitteluvirheen ja meille hankittiin ja asennettiin väärä jätevesipumppaamo. Kyselimme ostovaiheessa onko pumppaamo varmasti oikea ja meille vakuutettiin niin. Tämä kaveri jätti meille mukavat ylimääräiset laskut ja vetosi sopimuksen pykäliin... Olkaa siis tarkkana, suunnittelijoilla ei ole suunnitelmistaan juurikaan mitään vastuuta! Tästä jos mistä on aiheutunut ylimääräistä vaivaa, kuluja ja harmaita hiuksia!
 • LVI -suunnitelmista on huomattu "käytännössä" muitakin kohtia missä suunnitelmat eivät ole ihan toimivimmat
 • Maanrakennusfirman piti tulla tekemään hommia pihallemme viikolla x (mm. kaivamaan väärä pumppaamo ylös), mutta he tekivät oharit. Onneksi apuun löytyi paikallinen tekijä, joka olikin varsinainen onnenpotku!

Tässäpä tätä. Noiden mutkien kautta huomaa myös, että onhan täällä tapahtunut vaikka mitä, koska taaksepäinkään ei voi mennä jos ei ole menty edes vähän eteenpäin. Jossain vaiheessa yritän saada aikaiseksi kirjoituksen, missä suosituksia ja kokemuksia eri toimijoista projektissamme. Tässä vaiheessa päätin kuitenkin kirjoittaa näin "anonyymisti".

Näiden ikävien asioiden lisäksi on muun muassa sellaisia mukavia asioita ollut päätöksen alla kuten keittiön ja keskikerroksen lattian valinta. Myös takka on edennyt ja puuliesi saapunut.

Tällainen PA-VE ruuvipumppu olisi siis myynnissä meillä, jos jolla kulla olisi tarvetta... Löytyy Tori:sta ja Raksakimppa Uusimaan myydään osastolta. Ei siis ole "repivä ruuvipumppu" vaan ns. "tavallinen"... Mutta hyvä ja käyttämätön pumppaamo sille kenelle sopii (kerran on kaivettu maahan ja sieltä ylös - "sisuskalut" säilytetty lämpimässä varastossa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat kovasti! Kiitos niistä!